Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

+420 608065301

pátek, březen 29, 2024

S.T.EYE je kondom, který mění barvu, když zjistí sexuálně přenosnou infekcí (STI)

Tři mladí Britové (13 a 14 let) vynalezli kondom, který změní barvu v případě, že se "potká" s pohlavně přenosnou nemocí.
 
Předvídavá profylaxe má vestavěný indikátor, který mění svou barvu v závislosti na tom, která infekce to vyvolá. Tento kondom byl předveden na TeenTech Awards v Londýně, kde získal první místo ve zdravotní kategorii. Byl nazván S.T.EYE, a byl vytvořen mladými studenty Daanyaal Ali (14), Muaz Nawaz (13) a Chirag Shah (14).
 
„Vytvořili jsme S.T.EYE jako nový způsob pro detekci pohlavně přenosných chorob a jako pomoc pro příští generace“, řekl Daanyaal Ali (14) z Isaan Newton akademii v Illford.
„Chtěli jsme, aby existovalo něco, co provede detekci škodlivých, pohlavně přenosných chorob bezpečněji, než kdy předtím. Aby lidé mohli podniknout okamžité kroky ještě v soukromí svých domovů, bez invazivních procedur u lékařů.“
"Jsme si jisti schopností poskytnout klid uživatelům a tím, že lidé mohou být ještě více zodpovědnější, než kdy předtím.“
 
Vynálezci barevného kondomu, Muaz Nawaz, Daanyaal Ali a Chirag Shah, se setkali s Dr. Christianem Jessenem v TV's Embarrassing Bodies na TeenTech Awards. S.T.EYE byl  jedním z projektů vystavených na TeenTech Awards, které je přehlídkou vynálezů studentů s využitím vědy a techniky pro řešení reálných problémů v celé řadě různých kategorií. Jako cenu za vítězství ve zdravotní kategorii budou studenti pozváni na recepci v Buckinghamském paláci na podzim.
 
 
zdroj: http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/science/condom-changes-colour-detects-stis-5933143

Komentáře  

Otecko
+1 #1 Otecko 2015-06-26 11:46
Skvělý nápad. Ale bojím se planých poplachů :-)
Citovat

KONÁNÍ KURZŮ

Středa 17:30 - 19:30
Nemocnice Český Krumlov
Horní Brána 429
Tel: +420 608 065 301

Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Scroll to top

Tento web používá cookies, jeho dalším používáním s touto skutečností souhlasíte.